Det internationella teknik- och byggföretaget Drake & Scull väljer svenska City Network som molnpartner. Bolaget som har verksamhet runt om hela världen har tagit ett strategiskt beslut att flytta alla sina it-tjänster till City Networks publika molnplattform City Cloud. Bolaget har huvudkontor i Dubai, där City Network sedan tidigare är etablerat, och det är just City Cloud-noden i Dubai byggbolaget ska använda.

Enligt Drake & Scull passade City Cloud extra bra eftersom tjänsten är baserad på den öppna plattformen Openstack, vilket gör det enkelt att lägga till en mängd olika system i en gemensam plattform. Att City Networks City Cloud-nod finns i Dubai var så klart också en viktig anledning eftersom det säkerställer att informationen som lagras i tjänsten stannar kvar inom landets gränser.

City Network uppger inga pengasummor men konstaterar att avtalet är omfattande, både avseende storlek och den uppmärksamhet som affären får i regionen.

– Att ett av de största bygg- och teknikföretagen i regionen använder City Cloud som bas för sin it-infrastruktur är en viktig milstolpe för City Networks verksamhet. Att bygga om alla affärsprocesser till digitala är en hög prioritet för företag i alla branscher, och en skalbar och programmerbar it-infrastruktur är helt avgörande för att denna förändring ska lyckas, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

Läs också: Binero flyttar in hos Interxion – molntjänsterna lockar