Business Sweden hjälper såväl svenska företag internationellt som utländska bolag som vill investera och expandera i Sverige. Organisationen ägs av staten och näringslivet och har cirka 500 medarbetare av vilka de flesta är stationerade utanför Sverige.

Totalt är det drygt 40 platser runt om i världen som behöver ha en flexibel it-miljö oavsett var personalen befinner sig. Nu har Telia fått uppdraget att leverera en hybrid-wan-lösning som ska ge kortare svarstider och bättre användarupplevelser i molntjänster med operatörens ip-backbone Telia Carrier i botten. Det nya avtalet löper över fem år.

– För en global aktör som Business Sweden är det nödvändigt, avgörande och affärskritiskt att ha en snabb och välfungerande it-miljö, oavsett om vi arbetar i våra kundplacerade applikationer eller molnbaserat mellan länderna. När vi nu integrerar våra gamla system för att bli mer effektiva och fullt kunna ta steget ut i det molnbaserade blir det än viktigare. Att Telia kan leverera en lösning som fungerar lika bra i Manila som på huvudkontoret Stockholm är precis det vi behöver, säger Björn Wide, it- och säkerhetschef på Business Sweden.

Läs också: EU inleder fördjupad granskning av Telias köp av TV4