Lassila & Tikanoja, som jobbar med fastighetstjänster, har valt att förstärka sitt strategiska partnerskap med Tieto. Det nya avtalet innebär delvis att Tieto ska leverera it-tjänster för applikationshantering, serviceintegration samt tjänster för hybrid infrastruktur. Avtalet innefattar dessutom att 23 anställda hos Lassila & Tikanoja, 20 i Finland och tre i Sverige, tar klivet över till Tieto.

– Vi ser fram emot att bredda vårt samarbete med Lassila & Tikanoja som deras strategiska partner. Vi kommer att stödja deras affär med vår djupa expertis inom it-modernisering och den senaste tekniken. Lassila & Tikanojas anställda har en stark kompetens som kompletterar oss väl och vi är glada att välkomna dem till Tieto, säger Satu Kiiskinen på Tieto, där hon har titeln managing partner Finland.

– Vi är nöjda över att kunna utöka vårt strategiska partnerskap med Tieto som har en bred kompetens inom it-tjänster. Detta utgör nästa steg i genomförandet av vår it-omvandling och kommer att hjälpa oss att bli mer agila och ge möjlighet att fokusera på våra kärnkompetenser. Med Tietos stöd kan vi bredda vår kapacitet inom digitalisering och ytterligare modernisera våra it-lösningar, säger Lassila & Tikanojas cio Petri Ojala.

Läs också: Nu är nya Evrychefen redo att tampas mot sina tidigare kollegor