Nu hakar även telekombolagen på. Soluno BC, som beskriver sig som den största operatörsoberoende nordiska leverantören av unified communication som en tjänst, satsar nu på att helt integrera sin molnbaserade växeltjänst med Microsoft Teams.

Enligt telekombolaget är det en kombination som har efterfrågats länge. Soluno BC har tidigare haft lösningar mot både Lync och Skype for Business. Och nu finns alltså även Teamstjänsten, som initialt ska lanseras på den svenska marknaden för att sedan rullas ut på flera marknader som Nederländerna, England, Tyskland och Finland under året.

– För slutanvändare räcker Microsoft Teams ofta långt då de flesta bara ringer och svarar i telefon, men det har efterfrågats mer komplex växelfunktionalitet, stabilitet och operatörsintegrationer. Något som hindrat många företag att kunna ta steget fullt ut att ringa med Teams. Det känns därför väldigt spännande att nu kunna erbjuda detta med vilken operatör som helst. Med vår setup så får man all funktionalitet från Soluno tillsammans med Teams gränssnitt för samtalen, vilket blir en kraftfull lösning, säger Christian Hed, marknadschef på Soluno BC.

Läs också:
Hon ska bygga det ”nya” Microsoft i Sverige – ”en stor kulturell transformation”