Idag meddelar B3 att man förstärker sin verksamhet genom att köpa 58 procent av konsultbolaget Nuway, ett bolag med 50 medarbetare och verksamhet i Malmö och Stockholm. Bolaget, som främst fokuserar på systemutveckling, kommer att bli en del av B3-koncernen från och med 1 juli och får då även det nya namnet B3 Nuway.

Nuway förväntas omsätta cirka 50 miljoner kronor i år, med god lönsamhet. Prislappen betalas kontant och beskrivs enligt en modell att den motsvarar pro rata-delen av eget kapital och 4,7 gånger det rörelseresultat bolaget gör 2019. Redan nu är det klart att 11 miljoner kronor kommer att betalas vid tillträdet den 1 juli, och återstoden efter utgången av 2019.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration!

B3 har även option att förvärva resten av aktierna. Det priset kommer att baseras på Nuways utveckling under kommande tre och ett halvt år.

– Vi arbetar löpande med att komplettera verksamheten med värdeskapande förvärv. Nuway är ett välskött specialistbolag som visar hög tillväxt och god lönsamhet. Det har en entreprenöriell ledning och kompetens och engagemang hos alla medarbetare. Med det starka momentum vi har kring utveckling och innovation är vi väldigt glada att med detta kunna stärka vår leveransförmåga ytterligare i Stockholm och Öresundsregionen, säger B3:s vd och koncernchef Sven Uthorn.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla Nuway vidare tillsammans med B3. Som en del av det större sammanhanget räknar vi med flera positiva synergieffekter för våra medarbetare. Tillsammans med B3 kan vi skapa utmanande uppdragsmöjligheter och samtidigt ge våra kunder ett ännu starkare erbjudande, säger Fredrik Tingvall, vd och grundare av Nuway om affären.

Läs också: Finska konsultbolaget köper svenska gnistor