Teknikvärlden är på helspänn just nu efter veckans turbulens runt Huawei och fruktar ett ”kallt krig” mellan USA och Kina. Men när världens största pc-tillverkare, kinesiska Lenovo, rapporterar för sitt senaste kvartal uppger de att företaget är ”väl positionerat för att navigera i turbulensen i den här geopolitiska och makroekonomiska miljön”. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Lenovo har huvudkontor både i Kina och USA.

Lenovo uppger dock att de är mindre exponerade mot den amerikanska marknaden än många av deras konkurrenter och att de flesta av deras produkter därmed inte drabbas av nya avgifter.

– Vi vill ju definitivt inte ha den här situationen säger vd Yang Yuanqing till Reuters. Vi har alltid sagt att vi önskar att de båda regeringarna kan komma till en överenskommelse så snabbt som möjligt.

Han säger vidare att företaget har planer på att skifta produktion till sina center utanför Kina, som Indien, Ungern, Brasilien och USA, men inte har tagit några beslut.

Resultatet då? Vinsten för senaste kvartalet, som avslutades i mars, tredubblades till 118 miljoner dollar jämfört med motsvarande period förra året, som visserligen tyngdes av en nedskrivning. Det här resultatet var också betydligt bättre än vad analytikerna förväntat sig.

Omsättningen ökade till rekordnivån 51 miljarder dollar.

– Tillväxtstrategin inom pc och smarta enheter är att vi fokuserar på kommersiella, snabbväxande och premiumsegmentet, vilket har betalat sig och vi levererar en rekordförsäljning, säger Yang.

Pc-försäljningen ökade med 9 procent på en global pc-marknad som minskade med 4,6 procent.

Investerare är dock mycket nervösa för ett ”kallt teknikkrig” framför allt mellan USA och Kina vilket gjorde att Lenovos aktie ändå gick ner efter rapporten, skriver Reuters.

Läs mer: Trump utdelar inte en utan två smällar mot Huawei