Just nu pågår årets Atea Bootcamp för fullt i Tylösand. Idag under storträffens andra dag passade vd Carl-Johan Hultenheim på att presentera Ateas nästa projekt, som han kallar Atea Integration.

– Vi jobbar ju en hel del med systemintegration, men det här är integration på riktigt, säger han.

Vad det handlar om är att Atea vill sänka trösklarna till branschen. Likt många andra hänvisar Atea till siffrorna om att det 2022 befaras finnas ett underskott på 70 000 personer med it- eller digitalt relaterad kompetens. Och i det här projektet vill man kombinera den hotande kompetensbristen med det faktum att nästan 10 procent av de utrikesfödda svenskar som står utan jobb i Sverige idag har en eftergymnasial utbildning. Därför startar man nu pilotprojekt tillsammans med Arbetsförmedlingen.

– Det är två pilotprojekt, ett i Stockholm och ett i Örnsköldsvik med omnejd, säger Carl-Johan Hultenheim.

Tillsammans med en utbildningspartner ska Atea under sex månader utbilda två grupper om 20 personer vardera i grundläggande it-kunskaper. Programdeltagarna har sedan tidigare en universitetsutbildning, behärskar svenska för invandrare på c-nivå, och har ett uttalat intresse för it-branschen.

– Det finns massvis med kompetens tillgänglig och med stöd av Arbetsförmedlingen hoppas vi kunna ta vara på den. Det som gör det extra spännande är att vi går in och garanterar praktikplats och provanställning redan från start. Vår förhoppning är att vi själva säkerställer en mångfald som ger oss rätt dynamik i vårt bolag. Som ledare på marknaden tror vi att vi har ett ansvar att gå först och vi tar gärna det ansvaret eftersom det är bra för våra kunder.

Initiativet är en del i Ateas treårsplan där man vill vara det ansvarstagande bolaget, vilket gäller såväl medarbetare, kunder och för hela samhället. Carl-Johan Hultenheim och Atea pratar om lilla a, som är alla individers eget ansvar och stora A, där hela Atea ska använda sin ställning på marknaden till att vara ansvarstagande. Men han är också noga med att betona att olikheter bygger dynamik i en organisation, så det finns även ett stort intresse för Atea att eftersträva mångfald.

– Mångfald har egentligen inget med att ta ansvar att göra. Det har att göra med att vi vill bygga ett dynamiskt bolag så vi blir framgångsrika. Att det dessutom finns en stor resursbrist hos hela it-branschen gör att det blir en win-win-situation både för oss och för våra kunder. Det finns massvis med kompetens tillgänglig och med stöd av Arbetsförmedlingen hoppas vi kunna ta vara på den.

Läs också: Ateas dominans är total – medan resten köper upp varandra