Under hösten gick One Nordic, som jobbar med tekniska konsulttjänster, entreprenader och underhåll inom energi- och industrisektorn, ut med en upphandling för att hitta en ny outsourcingpartner.

Det uttalade målet var att hitta en partner som utöver it-tjänster även kunde tillhandahålla resursstöd och kompetensstöd. Valet föll på Advania som nu ska leverera tjänster och rådgivning inom arbetsplats, molntjänster, infrastruktur och service desk till One Nordic. Avtalet sträcker sig fram till slutet av 2022.

– Vi har haft en öppen och bra dialog om hur samarbetet ska fungera operativt, taktiskt och strategiskt. Advanias sätt att arbeta på dessa tre nivåer kommer att passa oss mycket bra, säger Åse Petersen, chef för IT & Verksamhetsutveckling på One Nordic och berättar att upphandlingen har genomförts i workshopform med stort fokus på mjuka värden och strävan efter ett bra samarbete.

– Advania har visat sig vara en bra matchning för oss. Det jag mest ser fram emot är att ha en partner som hjälper och stödjer oss i våra affärer, och som utöver outsourcing kan vara en it-partner till våra medarbetare och hjälpa oss i leveransen till kunderna, säger Åse Petersen.

– Vi har som mål att vara den samarbetspartnern som är delaktig i hur ONE Nordic bygger upp sin IT-leverans och att Advania aktivt hjälper dem att växa, säger Göran Gustavsson, operativ chef på Advania.

Läs också: 
Behandlare behandlas av Advania