De som brukar betecknas som de fyra stora inom revisionsvärlden Deloitte, EY, KPMG och PWC har alla fått smak på it-säkerhetsbolag.

Nu kommer nästa förvärv där KPMG köper det svenska säkerhetsbolaget Everdon Security, en del av Dynamant Group, som levererar seniora konsulttjänster och projektteam inom cybersäkerhet, informationssäkerhet och riskhantering. Enligt KPMG är ambitionen att tillsammans skapa Sveriges starkaste erbjudande inom cybersäkerhet.

– Vi har en stor efterfrågan på kvalificerade tjänster inom cybersäkerhet från våra kunder. Everdons tjänsteutbud kompletterar vår svenska verksamhet på ett utmärkt sätt och ligger väl i linje med KPMG:s globala cybersatsning. Vi har lärt känna Everdon som ett modernt företag som delar våra värderingar och jag ser fram mot att tillsammans bygga en cyberverksamhet i världsklass, säger Jan Forsell, chef för KPMG:s rådgivningsverksamhet i Sverige, där Everdon kommer att ingå efter förvärvet.

Everdon Securitys kunder finns inom den finansiella sektorn, men även statliga bolag och myndigheter har anlitat bolagets säkerhetsexpertis.

– Allt fler kunder kräver ramavtal och väljer gärna en leverantör med ett internationellt nätverk. Genom affären får Everdon möjlighet att fortsätta växa med en bredare kundbas, ett starkt varumärke och ett globalt nätverk. Tillsammans med KPMG fortsätter vi vår spännande resa att bidra till att göra samhället säkrare, säger Per-Olov Humla, vd på Everdon Security om affären.

Läs också:
Passa er, it-konsulter – nu kommer revisorerna
Nytt it-säkerhetsbolag vill skydda företagsledningar med militära medel