De som just avslutat en utbildning kommer snart att upptäcka att de trots det inte kan det som krävs på det första jobbet. På kravlistan i jobbannonsen finns sådant som man aldrig varit med om och även om man har den senaste tekniska kompetensen så kan man ge sig tusan på att arbetsgivaren använder verktyg som inte togs upp på utbildningen.

Men det får inte stoppa dig framhåller Art Markman, professor i psykologi och marknadsföring vid University of Texas i Austin i en artikel i Harvard Business Review.

De flesta verksamheter förväntar sig att den som får ett nytt jobb växer in i rollen. De har inga problem med att du ställer många frågor eller rentav gör några misstag på vägen. Det innebär att du ska leta efter roller som kräver något av dig, inte sådana där du redan kan det som krävs.

Det är nämligen misstaget som många gör – inte minst kvinnor. De söker jobb som de redan är överkvalificerade för. Men även om det gör arbetsgivaren glad och ger dig själv gott självförtroende så leder det också till att du stagnerar och får svårt att söka dig vidare.

Ett skäl till att många inte söker jobb är det som kallas ”bluffsyndromet”. De som drabbas känner att de inte förtjänar sin framgång och oroar sig för att andra ska förstå att de är underkvalificerade för det jobb de gör och att de då ska bli av med det.

Men man får inte fastna i det konstaterar Art Markman. Du kanske tror att andra är mer säkra i sina roller än vad de troligen är och du ser inte att de också fått lära sig mycket nytt under sin tid på jobbet.

I stället är det bättre att se ett nytt jobb som en utmaning. Forskning visar att det är bättre att hantera svåra uppgifter som att man saknar kompetens – som går att skaffa sig – i stället för att se dem som att man saknar fallenhet – som inte går att skaffa sig.

Kort sagt – försök se på jobbannonser som en uppsättning av riktlinjer för vad en roll innebär och inte nödvändigtvis skarpa krav på vad du måste kunna. Självklart är det viktigt att ha några av de kompetenser som efterfrågas – men det betyder inte att du ska begränsa dig till att bara söka jobb som du redan är överkvalificerad för.

Läs också: Usla rekryteringsprocesser får it-proffs att hoppa av