Inom handeln har vi sett flera exempel på att bolag som börjat som rena e-handlare även satsar på att öppna butik. Nu gör även nätläkaren Min Doktor en liknande satsning då de vill satsa på att öppna fysiska drop in-kliniker. Elva mottagningar är redan igång, men inom några år siktar man på att ha 100 kliniker över hela landet.

Min Doktor har valt IP-Onlys internetlösning över fiber för att koppla ihop hela verksamheten, där dteinte minst handlar om att göra samspelet mellan rådgivning online och undersökning eller provtagning i fysisk klinik så effektivt och smidigt som möjligt. Det avtal parterna har tecknat sträcker sig över tre år och omfattar fiber till de första 20 klinikerna.

– Vi vill koppla ihop det bästa av två världar. Tanken är att man kan starta ett besök digitalt i appen och sedan träffa vårdpersonal fysiskt om det till exempel behövs en provtagning, säger Olof Fredricson, chef för klinikverksamheten på Min Doktor.

Min Doktor uppger att det inte är tidsbokning som gäller på klinikerna utan det är digital kölapp och drop in som gäller. Klinikerna är placerade intill Apotek Hjärtat, vilket är tänkt att förenkla recepthantering och tillgång till egenvård.

– Vi vill leverera så mycket nytta som möjligt för våra kunder. En förstklassig infrastruktur som binder samman alla våra tjänster är en effektiv väg att gå, säger Olof Fredricson om avtalet med IP-Only.

– Det här visar att det inte bara är online som gäller utan att även fysiska möten behövs för att möta en kunds behov. Vi är stolta över att få hjälpa Min Doktor att få sina kliniker uppkopplade för att komplettera den viktiga onlinetjänsten, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Läs också: 
IP-Only fixar nätet när nätläkare bygger ett kliniknät
B3 ska driva AI-projekt för Region Dalarna