Digitalbyrån Niteco, med huvudkontor i Hanoi, blir nästa anhalt för Lotta Widorson Lassfolk, som lämnade sitt uppdrag som vd på Office IT-Partner i samband med att hennes tidigare bolag slogs ihop med Zetup och Dicom och bildade den nya aktören Nordlo. Hon har även ett förflutet på bolag som Atea, Knowit och Microsoft.

– Lotta Widorson Lassfolk kommer att passa perfekt för att driva vår globala expansion. Hon har inte bara exceptionell erfarenhet från branschen. Hon är också väldigt bra på att bygga relationer och inspirera personalen. Hennes energi och passion är exakt vad Niteco behöver när vi nu går in en ny fas i bolagets historia, säger Nitecos grundare och koncernchef Pelle Niklasson.

Sedan 2010, då Niteco grundades som en liten startup som sysslade med utveckling har verksamheten vuxit rejält. Idag har man kontor i Sverige, Storbritannien, Australien, USA, Hongkong och Hanoi, där den stora majoriteten av utvecklarna sitter. Bolaget jobbar med ett flertal digitala tjänster där e-handel och Episerver utgör en väsentlig del, och man har även prisats som Episervers största implementeringspartner i världen fem år i rad.

Totalt har man ungefär 300 anställda. Åtta av dessa, inklusive Lotta Widorson Lassfolk, sitter i Sverige. Men hon är högst medveten om att den första tiden kommer innebära ett liv i en resväska då hon ska ut och bekanta sig med bolagens kontor. Nyligen hemkommen från Hanoi låter hon mycket nöjd med sitt nya uppdrag.

– Det här ska bli väldigt spännande. Det här är verkligen mångfald på riktigt med elva olika nationaliteter och ett multinationellt bolag med verksamhet på tre kontinenter. Det finns en jättekraft i bolaget, som är väl positionerat för att kunna växa på flera marknader tack vare sin digitala expertis. Det ser jag fram emot att kunna bidra till med mitt kunnande och min energi, säger hon.

Bland bolagets kunder finns exempelvis Bonnier News, Electrolux, De Longhi, Kenwood, Braun, Adairs, Baby Bjorn, Grant Thornton International, Bisnode, Lexmod och Altius Group.

– När jag lämnade Office IT-Partner tittade jag på ett antal olika erbjudanden, men många påminde om sådant som jag redan har gjort. Jag har träffat Pelle Niklasson för många år sedan och när han presenterade det här kändes det väldigt spännande. Vi hade några videomöten och sedan flög jag ner till Hanoi och blev väldigt förtjust. Det känns verkligen som ett agilt och coolt bolag och jag tror verkligen på det här, säger Lotta Widorson Lassfolk.

Läs mer:
Ihopslagna trion har fått ett namn – nu vill man bli branschens Ica
Ny storaffär i svenska branschen – Office IT-Partner, Zetup och Dicom slås ihop