Marie Berner Moberg tar från och med den 1 augusti över som Sverigechef på VMware. Det är inte bara ett kort kliv rent fysiskt, när hon tar klivet några hundra meter i Solna från Dellkontoret till VMware-kontoret en bit norrut. Även koncernmässigt är det ett kort kliv eftersom de båda bolagen ingår i Dell Technologies. Detta efter att EMC köpte VMware 2004, och Dell köpte EMC 2016. Nu ingår VMware och Dell EMC båda i Dell Technologies tillsammans med RSA, Secureworks, Pivotal och Virtustream.

– Ja, vi har haft en internkommunikation om att jag håller mig inom familjen, säger Marie Berner Moberg, som under de senaste åren fått rejäl snurr på Dells offentliga verksamhet.

– På ett sätt är det så klart trist att lämna när vi haft så bra utveckling, säger hon och svarar så här på vem som tar över.

– Rekrytering pågår så det ärt en tjänst som är öppen att söka.

Vad lockar dig till VMware?

– VMware känns som hjärtat av digitaliseringen medvåra nya multicluodstrategier där man har möjligheten att driva upp flera olika moln. Du kan ha både privata och publika och hybridmoln och driva på den digitala transformationen nu när ägandeskapet på företagen flyttas från it till verksamheten.

Totalt blev det åtta år på Dell, och totalt har hon 20 år i branschen bakom sig, och på ett sätt sluts en cirkel så det även var VMwares Nordenchef Per Gustafsson som rekryterade henne för 20 år sedan, men den gången till säkerhetsföretaget Secode.

– Vi känner varandra och han har förtroende för mig som ledare, säger Marie Berner Moberg.

Hur mycket kommer du jobba tillsammans med dina kollegor på Dell framöver?

– Det blir mer och mer, men det är nog mer vi på Dell som har varit ivriga att påtala vår närhet till VMware än tvärtom. VMware är oberoende och samarbetar med en mängd företag, men samtidigt är vi en viktig del i Dell Technologies-familjen.

Stefan Alariksson, vd på Dell Technologies Sverige, är både ledsen att tappa en duktig chef men samtidigt glad att hon är kvar i Dellvärlden.

– Marie har under sina åtta år på Dell gjort ett fantastiskt jobb, inte minst i rollen som public-chef de senaste åren där vi har cementerat vår position som ledande leverantör till offentliga Sverige. Jag är väldigt stolt över Maries utveckling och vi är glada att kunna erbjuda henne chansen att ta nästa interna karriärsteg inom Dell Technologies, säger han.

Läs också: Massor av nya lanseringar på VMworld – men har VMware egentligen någon framtid?