De kinesiska telefontillverkarna har tagit för sig rejält under de senaste åren och det blir allt fler kinesiska varumärken i toppen när analysföretagen presenterar sin försäljningsstatistik. Och nu börjar även flera av dem att blicka mot Sverige.

I november skrev vi om att världens fjärde största mobiltillverkare Xiaomi satsade på att utöka sin närvaro på den svenska marknaden genom East & West Distribution, som fick rollen officiell distributör i Sverige. Nu breddas distributionen i Sverige då även Gandalf plockar in Xiaomi i sin produktportfölj.

Tillsammans med nya ägaren Elko Group, som har en stark ställning som mobildistributör, ska Gandalf distribuera Xiamois telefoner till återförsäljare i Skandinavien och Baltikum.

– Genom att ta in Xiaomis produkter så hjälper vi såväl Xiaomi som våra partner över hela Skandinavien att ta nästa steg. Vi välkomnar alla Gandalfs återförsäljare att ta del av vårt nya spännande Xiaomi-avtal, säger Gandalfs försäljnings- och marknadschef Johan Cheng Falkström.

– Vi är glada att samarbeta med Elko Group och Gandalf Distribution som ska sprida vårt varumärke i Sverige, Norge och Danmark. Vi är övertygade om att våra telefoner inklusive Redmi Note 7, Mi 9 och Mi 9 SE kommer att glädja användarna, säger Tony Chen, som är Xiaomis vd för Central- och Östeuropa, Norden och Baltikum.

Läs också:
Distributörsjätte köper Gandalf – vill etablera sig i Norden
Nu ska kinesiska mobiljätten satsa aggressivt i Sverige