För detta betalar Microsoft 13,2 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 124 miljoner kronor. Det uppger Starbreeze i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet uppger Mikael Nermark, tillförordnad vd för Starbreeze, att företaget som tidigare meddelats fokuserar på sin kärnverksamhet spelutveckling och förlagsverksamhet.

– Allteftersom vi fortsätter arbetet med att säkra den långsiktiga finansieringen, är det viktigt att vi samtidigt hittar den bästa, långsiktiga, strukturen för företaget. Trots att vi ser förlagsverksamheten som en naturlig del av vår kärnverksamhet, kräver den kassaintensiva, löpande investeringar och en marknadsföringsbudget för att produkten ska få en lyckad lansering.

– Vi vill absolut fortsätta att vara en av de bästa förlagspartnerna för externa studios i framtiden, men just nu är vårt huvudsakliga fokus att säkerhetsställa utvecklingen och förläggandet av våra egna spel

Starbreeze är i ett pressat läge. I december förra året ansökte företaget om företagsrekonstruktion. I samband med detta avgick också vd Bo Andersson.

”Beslutet baseras på likviditetsbrist och bedöms vara nödvändigt för att ge bolaget den tid som behövs för att kunna förhandla en långsiktig finansiell lösning samt genomföra operativa och organisatoriska förändringar. Tidigare lämnade finansiella mål för fjärde kvartalet 2018 och 2020 kvarstår ej”, skrev bolaget i ett pressmeddelande då.

Så sent som förra veckan uppgav företaget på sin hemsida att Stockholms tingsrätt bifallit en begäran om att företagsrekonstruktionen tillåts förlängas till den 3 september i år.

Läs mer: Här är nästa före detta fiende Microsoft hoppar i säng med

Läs mer: Tre skäl till att priserna på pc går upp i år