Amazon har under de senaste åren hamnat mitt i en allt mer intensiv debatt om hur myndigheter ska få använda ansiktsigenkänning. Kritiker pekar på riskerna med felmatchningar och företrädarna menar att tekniken hjälper till att hålla allmänheten säker.

Andy Jassy, vd för Amazon Web Services, sade under konferensen Code Conference att företaget kommer att arbeta med alla amerikanska myndigheter som följer lagen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

– Vi kommer att stå till tjänst för den federala regeringen och de behöver använda tekniken ansvarsfullt. Alla myndigheter som följer lagen kommer vi att stå till tjänst för, sa Andy Jassy.

Andy Jassy höll med om att frågan runt ansiktsigenkänning ”är på riktigt”, men han tillade att ”bara för att en teknik skulle kunna missbrukas så innebär inte det att man ska fördöma den”.

Microsoft har intagit en annan hållning, skriver Reuters, och har avhållit sig från att sälja teknik för ansiktsigenkänning om de misstänker att det kan finnas en risk för att mänskliga rättigheter åsidosätts.

Läs mer: Teknik för underrättelsetjänster har blivit mångmiljardmarknad i Sverige