Netnordic är ett av alla hungriga och riskkapitalbackade bolag som just nu dammsuger marknaden efter nya bolag att växa med. Precis som Xllnc ägs man av norska Norvestor. Och det är i hemlandet som bolagets tionde förvärv sedan 2015 nu sker.

IPCO har drygt 20 anställda i Halden och jobbar främst med projektledning, it-servicehantering, mjukvaruutveckling, skräddarsydda lösningar och underhåll av lösningar.

– Genom vår roll som systemintegratör inom nätverk, säkerhet och kommunikation har vi sett ett ökat behov av skräddarsydda kundlösningar med utgångspunkt i kostnadseffektiv standardteknologi, för att stödja kunderna i deras jakt på effektiva digitala lösningar. Behovet för ökad kompetens och kapacitet inom systemutveckling är centralt för att vi ska fortsätta öka våra framsteg genom att erbjuda olika tjänster till våra stora och medelstora kunder. IPCO passar in i vår tillväxtstrategi med en solid kompetens och relevant erfarenhet, säger koncernchefen Jarl Øverby, som i och med köpet i princip dubblar bolagets styrka inom systemutveckling.

koncernchefen Jarl Øverby
Netnordics koncernchef Jarl Øverby.

– Med utökad kapacitet närmar vi oss nu 40 personer som endast arbetar med systemutveckling på olika kundprojekt och det gör Netnordic till en viktig aktör i att förbättra tjänster och lösningar inom viktiga delar av samhället. Nätverk, säkerhet och kommunikation är betydelsefulla drivkrafter för effektivitet och utveckling inom den nordiska näringslivet och den offentliga sektorn, konstaterar han vidare.

– Det var ett naturligt steg för oss att bli en del av en större miljö så att vår kompetens kan komma ännu mer till sin rätt, och sedan var Netnordic ett naturligt val. Vi har båda en solid bas i Halden och med detta kommer vi ytterligare att stärka vår lokala närvaro. Samtidigt hjälper vår kompetens i Oslo till att stärka Netnordics leveranskapacitet i stora och krävande projekt, både i Norge och Norden, säger IPCO:s vd Ole Jakob Ottestad.

Läs också: 
Köpa eller bli uppköpt – därför konsolideras it-branschen i rasande fart
Växlar upp i kampen mot operatörerna – nu köper Netnordic Radpoint