I sju veckor har Mike Ettling hunnit varit vd globalt på Unit4 och i dagarna var han på besök i Sverige. Vi träffas på kontoret i Solna just när en ny affär i Sverige offentliggjorts – Midroc Electric Group med 4 000 anställda har valt företagets system Unit4 Business World och deras People Platform.

Och Mike Ettling konstaterar att Sverige är en viktig marknad för Unit4 men konstaterar att företaget växer på alla marknader.

– Vi är inte missnöjda med var vi är. Vi både behåller och vinner kunder och vi klarar budget och mål, säger han.

Och nu vill han nå längre och etablera Unit4 som ett företag som inte bara ägnar sig åt siffror utan också åt människor.

– Det som skiljer ut oss som företag är det som är vårt motto – ”in business for people”.

Han pekar på några saker som han tycker är slående i utvecklingen just nu. Att tjänstesektorn som rör sig mer kring människor växer snabbare än tillverkningssektorn. Och att konceptet som kallas ”employee experience” och som inbegriper det som anställda möter, observerar och känner under sin tid i en organisation blir allt hetare.

– Det är nog det som diskuteras mest i företagsledningar för tillfället. Hur man behåller, lockar och engagerar talanger. För att göra det krävs goda upplevelser för de anställda. Och jag ser oss som ett affärssystemsföretag som faktiskt kan förändra den upplevelsen, säger Mike Ettling.

– Jag vill att svaret ska vara Unit4 när företag vill ha ett affärssystem där människorna är viktigast. Det vill jag uppnå.

Gränsland till hr-system

I och med fokuset på människor hamnar man också i gränslandet för hr-system konstaterar han.

– Men där är användarna bara 20 procent av tiden. De lever inte i sitt hr-system men i sitt affärssystem lever de varje dag så det går inte bara att fixa till hr och förvänta dig en bättre upplevelse – det måste in i ditt affärssystem.

Affärssystemet måste också kunna hantera allt mer framåt och det inbegriper även sådant som automatisering och möjlighet till röststyrning och att samtala med chattbottar – det är Mike Ettling övertygad om.

För att hinna med att hantera allt har man tidigare ofta använt sig av stödfunktioner, shared services, men nu börjar det ersättas av rpa, robtiserad processautomatisering. Men det är ett misstag anser Mike Ettling.

– Visst har rpa-företag skapat en hel del aktieägarvärde men jag är extremt cyniskt när det gäller dem. Om man har en affärssystemsplattform och måste använda sig av ett rpa-verktyg så är det i princip som att säga att den plattformen är usel.

I stället borde rpa vara inbyggt i plattformen om man vill få till verklig automatisering.

– Affärssystemet ska klara att förutse och upptäcka händelser i vårt moln och i andras moln och också utlösa händelser i vårt moln och i andras moln. Upplevelsen för användaren ska vara sömlös, säger Mike Ettling.

Innovation, organisation och ledarskap – vad behöver du göra idag för att vara relevant imorgon? Det får du veta på CIO Governance den 12 september – boka plats här

Kombinerat med att få in automatisering så måste också den starka trenden med röstbaserade gränssnitt in i systemet.

– Det är mycket hajp kring chattbottar och röstbaserade gränssnitt. Det är mycket hajp runt rpa och smarta processer – men de kommer fortsätta att bara vara hajp om man inte för ihop dem. Affärssystem som inte klarar det kommer inte att finnas kvar i framtiden.

Under tiden som kunder inte får det de behöver i sitt affärssystem, ja då kommer de att använda sig av rpa.

– Men det är bara som ett plåster på dåliga affärssystem och i framtiden kommer inte kunderna att köpa plåster längre.

Vill bli molnföretag

Just nu ligger Unit4:s stora fokus på att bli ett molnföretag rakt igenom. Produktbygget är nästan klart enligt Mike Ettling – med sådant som mikrotjänster, en plattform som kan byggas ut, förberett för AI och med chattbottar.

Men ännu är han inte nöjd.

För att vara ett molnföretag krävs det mer. Vi agerar fortfarande som ett traditionellt företag som håller på med molnet. Men imorgon vill jag att vi ska agera som ett molnföretag som fortfarande har en del kunder som är mer traditionella.

Det är dock inte gjort i en handvändning. Man måste arbeta annorlunda med sina kunder, hur man får med dem och hur man kommunicerar med dem.

– Allt sådant är väldigt annorlunda i molnet.

Så hur ser det ut med köpstrategier? Jodå Unit4 har en tremannavdelning som ägnar sig åt sammanslagningar och uppköp, M&A.

– Vi har gjort köp tidigare och tittar aktivt efter nya. Vi har ett par i pipeline – också några svenska företag – men var det landar till sist vet vi inte. Men vi är mindre fokuserade på speciella marknader som Sverige och mer på att köpa in oss vertikalt – att köpa nya förmågor som att köpa på oss mjukvara för att hantera talanger och öka engagemanget.

Dessutom vill man gärna hitta fler partner och alldeles snart tillträder en chef med fokus på just det.

– Ett av de områden jag verkligen vill få fart på är vårt ekosystem

Framför allt handlar det om att hitta företag som kan vara med och bygga funktioner till affärssystemet Unit4 Business World.

– I dagens värld kan inte ett enskilt mjukvaruföretag monopolisera innovation. Men man kan bygga plattformen och försöka bygga så mycket innovation som möjligt och sedan ha en appstore. Och det har vi i form av People Platform.

Förutom att man vill få med sig partner för att driva innovationen på den egna plattformen så behöver Unit4 också partner för att implementera systemet.

– I takt med att vi växer och fortsätter växa så kommer vi behöva fler. Vill någon bli partner med oss är vi öppna för att göra affärer, säger Mike Ettling.

Läs också: 
Mjukvarubottarna dundrar fram – nu etablerar sig bolagen i Sverige
De är störst på den växande svenska mjukvarumarknaden