Svenska mjukvarubolaget Mercur Solutions grundades redan 1976 och har sedan dess levererat sina produkter för verksamhetsstyrning och beslutsstöd från sitt huvudkontor i Solna. Bolagets huvudapplikation Mercur Business Control, som används för budget, prognos, rapportering, analys och målstyrning, används idag av mer än 250 av Sveriges största bolag.

Nu har bolaget även märkt ett ökat intresse från organisationer i Europa för sina lösningar och implementeringstjänster. Därför väljer nu Mercur Solutions att ta steget och öppna sitt första kontor utanför Sverige. Den 1 jul slår portarna upp till det nya kontoret som ska ligga i Bracknell strax väster om London. Därifrån ska man jobba med de kunder man har i Storbritannien och övriga Europa.

– Det är en mycket spännande tid i Mercurs fortsatta utveckling med målet att vara närvarande i hela Europa. Anledningen till att vi valde att börja med Storbritannien är att det är en stor marknad med många kunder i vår målgrupp och vi ser att Mercurs erbjudande passar utomordentligt bra in i det marknadssegmentet, säger Mercurs vd Ulf Alkelin.

Mercur Business Control är enligt bolaget utformat för att kunna stödja olika språk och tekniska miljöer, samt mycket varierande krav från kunder runt om i världen. Därför ser man ett ökat fokus på kunder utanför Skandinavien som en naturlig del av utvecklingen. Det nya brittiska kontoret kommer initialt att bestå av erfarna medarbetare från Mercurs kontor i Solna samt ett antal brittiska medarbetare.

– Det är en spännande tid för både Mercur och mig när vi lanserar Mercur Business Control på den brittiska marknaden. Mercur har många kunder med en brittisk närvaro och det var uppenbarligen något som övervägdes när beslutet att expandera gjordes, säger Derek Morrison, som får rollen som landschef på Mercur Solutions Storbritannien, och han ser stora möjligheter framöver.

– Potentiella kunder på den brittiska marknaden brottas fortfarande med många kalkylarksmiljöer för att hantera finansiell och operativ rapportering. Budgetering, planering och prognostisering förblir bland många företag ofta isolerade processer utan samband, vilket beror på att man förlitar sig på lösningar bestående av kalkylark och gamla system som inte uppfyller kraven från ekonomi- och finanschefer. Jag är absolut övertygad om att Mercur inte bara kan erbjuda tekniken, utan även erfarenheten från att ha levererat över 250 implementeringar över hela Skandinavien, för att möta ekonomi- och finanschefers behov i en komplex värld.