Häromdagen intervjuades Microsofts grundare Bill Gates av Village Global och vi bjöds på en lång rad intressanta reflektioner.

Bland annat anser Bill Gates att hans största misstag är att han inte såg till att det var Microsoft och inte Google som tog kampen mot Apple när det gäller moderna mobiltelefoner.

– Det största misstaget någonsin är min medverkan i det som gjorde att Microsoft inte blev det som Android är nu, det vill säga standardvalet för den som inte vill välja Apples mobilplattform. Och vad hade det varit värt? Fyra hundra miljarder dollar? Det skulle ha förts över från Företag G till Företag M, säger Bill Gates i intervjun.

Att Bill Gates väljer att ta på sig ansvaret för den misslyckade mobilsatsningen kan tyckas aningen förvånande, detta då företagets vd vid den tidpunkten var Steve Ballmer.

Tekniksajten Ars Technica påpekar att det dröjde ända till 2010 innan Microsoft lanserade Windows Phone och vid det laget hade Google redan släppt sex versioner av Android och skaffat sig ett rejält grepp om marknaden.

Intervjun med Bill Gates kan ses i sin helhet nedan:

Läs också:
Här är Bill Gates ”bästa investering någonsin”
Microsofts bästa (och sämsta) idéer genom tiderna