Norska 24 Seven Office, som jobbar med affärssystem i molnet, har tagit hem sin hittills största affär i Sverige sedan bolaget börsnoterades för drygt ett och ett halvt år sedan år sedan.

Det är HSB Affärsstöd som har valt att ta in det norska bolaget för en AI-baserad fakturahantering. Lösningen ska enligt planen vara implementerad senast den 31 december 2020.

Avtalets värde beror på volymen av fakturor och graden av automatisering. Med dagens beräknade volym och automatiseringsgrad kommer den årliga omsättningen att vara 4 miljoner kronor per år från den 1 januari 2021.

HSB Affärsstöd förvaltar bokföring och fakturahantering till 4 000 bostadsrättsföreningar med 340 000 lägenheter och 650 000 medlemmar i hela Sverige.

– Hur fakturahantering och bokföring görs är i stor förändring. Sedan 1923 har vi i HSB skapat moderna bostäder med nya innovativa lösningar för ett bekvämare boende. Nu väljer vi att kliva över till den mest moderna och innovativa tekniken inom redovisningsbranschen, genom att använda artificiell intelligens i våra tjänster, säger Annelie Gunnarsson, affärsområdeschef i HSB Affärsstöd.

– Vi är mycket glada över att HSB har valt en AI-plattform för att effektivisera det sätt man utför sina tjänster på. Det är också kul att visa styrkan inom AI för stora företag och att webbaserad teknik och molntjänster är den föredragna teknikplattformen, säger 24 Seven Offices vd Staale Risa.