IT Gården, med huvudkontor i Landskrona, grundades 1999 och har i dag 100 medarbetare i Landskrona, Malmö, Helsingborg och Göteborg. 2018 omsatte bolaget 222 miljoner kronor. Syftet med förvärvet är enligt ett pressmeddelande från Iver att stärka företagets position på den svenska IT-drift och outsourcingmarknaden. Totalt kommer koncernen efter förvärvet att sysselsätta cirka 1000 medarbetare.

IT Gården levererar IT-drift och IT-miljö åt bland annat banker, e-handelsföretag, mediebolag, detaljhandel och tillverkningsindustri.

– IT Gården har samma starka kundfokus som Iver har, där närheten till kunden, engagerade medarbetare och stark kompetens inom IT-driftlösningar utgör basen i företaget. Förvärvet ger Iver en starkare position i södra Sverige, en region vars framtida utveckling vi på Iver tror väldigt starkt på, och det ligger väl i linje med vår ambition när det gäller Ivers fortsatta utveckling. Vi välkomnar både kunder och medarbetare på IT Gården att snabbt bli en del i vår satsning att bli ett ledande nordiskt IT-tjänstebolag, säger Åsa Arvidsson, vd på Iver.

– Inom IT Gården ser vi mycket fram emot att bli en del av Sveriges ledande IT-driftbolag, Iver. För våra medarbetare betyder detta nya och spännande karriärmöjligheter. Våra kunder kommer att få tillgång till ett utökat tjänsteutbud samt lokal kompetens och support i betydande delar av Sverige och Norge och på sikt i hela Norden, säger Åge Lønning vd IT Gården.

Ivers ursprung går tillbaka till fusionen mellan Candidator och DGC och ägs av riskkapitalbolaget EQT. Iver har tidigare förvärvat företagen Solid Park, Exeo och Ismotec. Iver omsätter drygt 1,5 miljarder SEK och har cirka 900 medarbetare före köpet av IT Gården.

Iver utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor. Iver är den personliga utmanaren på den nordiska IT-driftmarknaden. Med säte i Stockholm verkar Iver i Sverige och Norge med en agenda att fortsätta sin nordiska expansion, alltid nära kunden.

Läs också:
Iver rycker ut – tar treårigt driftuppdrag
Den ivriga jakten är över – här är Candidator DGC:s nya namn