Volvo Cars väljer Capgemini som samarbetspartner inom IT. Det nya avtalet förstärker, enligt ett pressmeddelande från Capgemini, det långsiktiga samarbetet mellan Capgemini och Volvo Cars. Det gör Capgemini till en av Volvos huvudpartners inom digital transformation och molntjänster.

Capgemini valdes, enligt pressmeddelandet, för sin förmåga att hantera stora och komplexa digitala transformationer, och för dess globala kompetens inom både affärs-och it-system. Capgeminis starka position inom bilindustrin med solida globala referenser var också avgörande.

– Vi är glada och stolta över att Volvo Cars har valt oss som en av deras huvudpartners för att hjälpa till med deras digitala förändringsresa. Det är oerhört spännande att tillsammans med Volvo Cars vara med och förändra deras affärsmodell och tillsammans ta fram ett helt nytt arbetssätt för att påskynda Volvo Cars transformation. Vi ser fram emot att starta denna resa tillsammans med Volvo Cars, säger Anil Agarwal, chef för Capgemini i Skandinavien.

Tjänsterna i avtalet kommer att levereras från leveranscentra i Sverige, Belgien, USA, Kina, Polen och Indien. Capgemini kommer att vara en huvudleverantör inom SAP, vilket inkludrerar implementering av SAP S/4HANA. Dessutom kommer Capgemini att leverera tjänster inom affärstransformation, förvaltning och utveckling av applikationer samt infratukturtjänster som it-drift, säkerhet och hantering av global support.

Läs också:
Volvo och Nvidia ska bli självkörande tillsammans
Skapar fransk mastodontkonsult – Capgemini köper Altran för 38 miljarder