För 70 amerikanska dollar per aktie i kontant betalning köper nätverkshätten Acacia Communications. Det totala beloppet landar på 2,6 miljarder dollar motsvarande drygt 24 miljarder kronor. Acacia Communications är en underleverantör av optisk kommunikationsutrustning till Cisco.

Acacia Communications utvecklar algoritmer för digital signalbehandling, teknik för ASIC-design och verifiering, mjukvara, integration och optimering av optik, skriver Zdnet.

Cisco säger i ett uttalande att de kommer stödja Acacias nuvarande och kommande kunder som använder deras optik, digitala signalbehandling, transceivers och andra komponenter som används i nätverksutrustning. Optisk kommunikation har blivit en het marknad. Ciscos motivation för köpet är att de kan använda Acacias teknik inom större delen av Ciscos produktportfolio av nätverksutrustning som riktar sig mot molnleverantörer, tjänsteleverantörer och stora företag.

Affären kommer att slutföras under andra halvan av Ciscos nuvarande räkenskapsår, och Acacia Communications kommer att inkluderas inom Ciscos Optical Systems-division.

Läs också:
Ny sårbarhet upptäckt i Ciscos hårdvara: Thrangrycat
Cisco prisar partnerledet – här är årets vinnare