Under cirka en till två timmar under torsdagskvällen drabbades twitteranvändare av ett systemavbrott och möttes av ett felmeddelande från Twitter. Avbrottet drabbade användare i stora delar av världen inklusive Nordamerika och Europa, rapporterar Bleeping Computer.”Vi undersöker för närvarande ett världsomspännande avbrott orsakat av en störning i tjänsten, där människor från hela världen för närvarande inte kan komma åt plattformen för det sociala nätverket”, lät uttalandet på Twitters statussida som postades 20:58 på torsdagskvällen

Även samtliga av Twitters api:er drabbades av avbrottet. Twitter meddelade också att alla api:er kan komma att drabbas av störningar efter den 15 juli då TLS 1.2 blir obligatoriskt för alla api-kopplingar. Även informationspanelen Tweetdeck drabbades av störningarna. Tweetdeck hade även problem med avbrott den 1 juli.

Som av en händelse inträffade avbrottet precis när ”konservativa aktivister” samlats vid Vita huset i Washington för att beklaga sig över hur de behandlas av sociala media, rapporterar The Verge. 

Klockan 21:59 meddelade Twitter på sin statussida att alla tjänster var uppe, men att vissa användare fortfarande kunde uppleva efterdyningar. Enligt Twitter orsakades avbrottet av ett ”förändring av den interna konfigurationen”.

Läs också:
Hur mår du, internet? Allvarliga avbrott hos flera nätjättar
Google Calendar nere – tog flera timmar att åtgärda