Från och med idag är Coromatic ett dotterbolag inom Eon-koncernen. Coromatic är en av de större leverantörerna av verksamhetskritisk infrastruktur inom speciellt datacenter och datahallar. Coromatic bygger system för datakommunikation och strömförsörjning till samhällskritiska anläggningar genom tjänster och lösningar som levererar reservkraft och strömförsörjning.

Enligt ett pressmeddelande från Eon är det den stora tillväxten av datahallar, i spåren av att allt mer i samhället digitaliseras, som gör att kraven på driftsäkerhet och pålitlighet i leveransen blir allt viktigare. Förvärvet av Coromatic gör enligt Eon koncernen redo att möta dessa krav.

– Det känns fantastiskt roligt att affären nu är klar. Coromatic är inne i en spännande tillväxtfas och jag ser stora möjligheter att utveckla attraktiva gemensamma lösningar för kunder inom industrin, fastighetsbranschen och datahallar, säger Marc Hoffmann, vd på Eon Sverige.

Eon bedömer Norden som en attraktiv region för etablering av datacenter med relativt låg energikostnad och politisk stabilitet. En framtid med artificiell intelligens, smarta byggnader och internet of things innebär att behovet av elektricitet och avbrottsfri leverans bara kommer att öka.

– Att kunna utöka vårt erbjudande och kompetens till kunder inom kritisk infrastruktur, särskilt datahallar, är ett positivt steg för tillväxten av Eons B2B-affär över hela Europa. Jag är glad över att ha Coromatic som en del av Eon-portföljen, säger Anthony Ainsworth, vd på Eon Business Solutions.

Coromatic fortsätter att vara ett självständigt dotterbolag inom Eon-koncernen, och kommer att driva sin verksamhet under eget varumärke och med nuvarande företagsledning. Coromatic har enligt egen utsago drygt 5 000 kunder i Norden och har cirka 500 anställda.

Läs också:
Drönare hittar dolda fel på öländska elledningar
Elbolagen har fått smak på den växande datacentervärlden