Förra veckan kom Microsoft med ett surt besked till företagets mer än 300 000 partners.

Sedan lång tid tillbaka har certifierade partners till Microsoft haft rätt till gratis licenser för många av Microsofts produkter att använda internt i företaget, så kallade Internal Use Rights (IUR).

Men lagom till Microsofts stora partnerkonferens Inspire i USA kom mjukvarujätten med beskedet att denna rättighet skulle försvinna.

Nu drar emellertid Microsoft tillbaka de här planerna. Det skriver partnerchefen Gavriella Schuster i en bloggpost på företagets webbplats. Av allt att döma sker det efter en kritikstorm från partners.

”Ert partnerskap spelar roll för oss. Efter er feedback har vi bestämt oss för att rulla tillbaka alla planerade förändringar relaterade till interna användarrättigheter och kompetenstidslinjer som presenterades tidigare den här månaden. Det innebär att ni inte kommer att uppleva några väsentliga förändringar under det närmaste året och ni kommer inte att få begränsade IUR-licenser eller ökade kostnader relaterade till de här licenserna juli nästa år som tidigare meddelats. Vi har lyssnat på er, och vi har agerat”, skriver hon.

Läs mer: Nadella hyllade svenska projekt under Stockholmsbesöket – ”fantastiskt att vara här”