Det innebär att CGI under de kommande tio åren ska förvalta och utveckla it-tjänster för trafikförvaltningen i Stockholm.

Striden om det här kontraktet har varit hård. Computer Sweden skrev för knappt ett år om den här jätteupphandlingenDen har sedan överklagats, men nu står det klart att det blir CGI som blir ny leverantör.

– Nu är det äntligen färdigt, säger CGIs kommunikationschef Robert Almqvist till Computer Sweden. Det är helt fantastiskt, det har varit en mycket intressant och givande process rakt igenom.

Trafikförvaltningen ingår i Region Stockholm och har till uppgift att tillhandahålla säker och tillförlitlig kollektivtrafik för över 800 000 passagerare dagligen i Stockholms län.

Tidigare har de använt sig av Evry som leverantör men det avtalet går ut vid årsskiftet.

– Tillförlitligheten och kapaciteten i vår it-infrastruktur är avgörande för att vi ska kunna hantera Stockholmarnas pendlingsbehov med vår växlande geografi med färjor, färdtjänst, bussar, spårvagn, tvärbana, tunnelbana och pendeltåg, säger Krister Dackland, it-direktör på trafikförvaltningen.

– Detta är en mycket kritisk tjänst för samhället, eftersom många resenärer är beroende av det varje dag. I vår upphandling har vi fokuserat bland annat på ytterligare förstärkning av vår kapacitet och driftssäkerhet.

Affären omfattar tjänster inom bland annat it-infrastruktur, kommunikation, arbetsplatstjänster och it-säkerhet.

CGIs chef i Skandinavien Pär Fors säger i en kommentar till affären att de ska bygga ett starkt partnerskap där de tillsammans med trafikförvaltningen ska skapa en ”optimal end-to-end-tjänst inom infrastrukturområdet.

–I kombination med leveransen av våra starka och stabila infrastrukturtjänster kommer vi även att ha ett team som arbetar dedikerat med att utveckla innovativa nya tjänster som hjälper trafikförvaltningen att fortsätta öka servicen till resenärerna i Stockholm. Därigenom får vi på CGI vara med och stötta kollektivtrafikens tillväxtresa vilket är viktigt både för Stockholmarna och miljön.

Avtalet löper på 4+2+2+2 år, uppger CGI.

Läs mer: Ska CGI peta Evry? Striden om SL:s miljardavtal går vidare

Läs merSL bygger nästa generation biljettsystem – med ny it-organisation