AT&T ska börja använda Microsofts Azure-infrastruktur och flytta över merparten av sina anställda till Microsoft 365-plattformen, som bland annat innefattar Windows 10 och Office 365.

Det uppger företagen i ett pressmeddelande.

AT&T har mer än 250 000 anställda.

Förutom att telekomjätten ska använda Microsofts teknik internt ska de båda företagen också arbeta tillsammans när det gäller att utveckla verktyg för AI och 5g. De väntas lansera gemensamma tjänster senare i år.

Microsofts vd Satya Nadella säger i en kommentar:

– Tillsammans ska vi utnyttja kraften i Azure och Microsoft 365 för att förändra sättet som AT&T: s personal samarbetar och för att forma framtiden för media och kommunikation för människor överallt.

– AT&T och Microsoft är bland de mest engagerade företagen när det gäller att främja teknik som tjänar människor, säger John Donovan, vd för AT & T Communications i en kommentar.

– Genom att samarbeta om gemensamma insatser kring 5g, molnet och AI, kommer vi att kunna påskynda innovationshastigheten både för våra kunder och våra samhällen.

Affären ska vara värd mer än två miljarder dollar, nästan 19 miljarder kronor, enligt en källa till amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Läs mer: Nu kastar Microsoft in Github i molnkampen mot Amazon och Google

Läs mer: Fem år som vd – så har Satya Nadella stöpt om Microsoft