Under måndagen träffade president Donald Trump och medlemmar av hans regering företrädare för sju amerikanska teknikföretag för att diskutera de speciella tillstånd som krävs för att sälja hård- och mjukvara till Huawei.

I samband med mötet påpekade Microns vd Sanjay Mehrotra att regler som garanterar öppen och fri handel behövs för att USA ska vara ledande inom tekniksektorn och för den ekonomiska tillväxten.

President Trump och handelsministern Wilbur Ross påpekade å sin sida vikten av att inte göra något som hotar den nationella säkerheten. I de flesta fall ska det emellertid gå snabbt att utfärda de tillstånd som krävs.

Teknikcheferna fick även chansen att diskutera 5g-utbyggnaden, ett område där Huawei är en av de främsta aktörerna. Här är den amerikanska regeringen orolig för att den kinesiska staten kan använda företagets teknik för spionage.

Utöver Micron var även företrädare för Cisco, Intel, Broadcom, Qualcomm, Western Digital och Google på mötet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Under tisdagen rapporteras också att Huawei gör ett storvarsel i USA – och att de har sagt upp mer än två tredjedelar av de anställda på Futurewei Technologies, koncernens forskningsverksamhet i USA, rapporterar TT. Inom Futurewei i USA arbetar omkring 850 anställda.

Läs mer: Techjättar möts i Vita huset för att diskutera Huawei