Under årets andra kvartal tillverkade och sålde Tesla fler bilar än någonsin tidigare, ändå gick företaget med 408 miljoner dollar i förlust. Lägger vi till förra kvartalets förlust på 702 miljoner dollar har alltså Tesla gått back med 1,1 miljarder dollar enbart sedan årsskiftet.

I april uppgraderades både Model S och Model X med teknik från Model 3, men några stora förändringar var det inte tal om. Enligt Teslas ordförande Elon Musk lägger man nämligen krutet på Model 3 och Model Y, detta då den förstnämnda modellen var världens mest sålda elbil under 2018.

Prognosen för helåret säger att Tesla kommer att sälja mellan 360 000 och 400 000 bilar, vilket kan jämföras med 250 000 bilar förra året. För att kunna möta den ökade efterfrågan håller man bland annat på och färdigställer en ny fabrik i Kina.

– Model Y och den kinesiska tillverkningen kan bidra till en vinst, men inte på kort sikt. Det innebär att 2019 kommer bli ett tufft år för Teslas finanser, säger Karl Brauer på Autotrader i en kommentar till The Verge.

Läs mer: För tredje gången i år – Apple anställer bilexpert från Tesla