De amerikanska it-jättarna pressas hårt av regulatoriska krav och en allmän konjunkturavmattning – men av detta märks inte mycket i deras delårsrapporter för andra kvartalet.

Tidigare har både Microsoft, IBM och Facebook rapporterat bättre resultat än väntat, och nu kommer också en stark rapport från Googles moderbolag Alphabet. Deras omsättning landade på 38,9 miljarder dollar, vilket är en ökning på 19 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Vinsten ökade kraftigt, till 9,95 miljarder dollar, från 3,2 miljarder.

Google brukar inte ge så många detaljer om deras molnverksamhet inom Google Cloud, men i samband med den här rapporten gör vd Sundar Pichai ett undantag, skriver nyhetskanalen CNBC.

Pichai säger att molnverksamheten omsätter 8 miljarder dollar årligen och att de planerar att tredubbla sin säljstyrka över de närmaste fem åren.

Tidigare har också nye molnchefen Thomas Kurian lovat en ”aggressiv ökning av säljstyrkan”.

Det här innebär dock att Google ändå har en bra bit kvar till marknadsledaren Amazon Web Services som också rapporterade för sitt senaste kvartal igår. De omsätter fyra gånger så mycket – 8,38 miljarder dollar bara under senaste kvartalet – vilket innebär att deras verksamhet vuxit 37 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Läs merTrots dataskandaler och rekordböter – Facebook går bättre än väntat

Läs mer: Nu är molnet större än Windows för Microsoft