De 44 Limeare som nu rekryterats på ett bräde utgörs bland annat av tolv utvecklare och lika många applikationskonsulter. Dessutom anställs även projektledare och säljare. Och för Lundabolaget är nytillskottet rekordstort.

Hur har man gjort då? Enligt bolaget självt lägger man stora resurser på att hitta kompetens världen runt. I den här vändan anställer man bland annat från Grekland, Kanada och USA. Bland de nyanställda hittas bland andra Timezynks tidigare utvecklingschef Johannes Hansen.

En annan viktig del av bolagets rekryteringsstrategi stavas interna initiativ, vilket i det här fallet innebär att gräva där man står. 15 procent av de nya medarbetarna har nämligen rekryterats via tips från redan anställda.

– Vi satsar extremt hårt för att locka till oss de bästa talangerna och det är väldigt glädjande att det bär frukt. Att hitta tillräckligt många och rätt utvecklare kommer att vara helt avgörande för vår tillväxt, det är den brinnande punkten för branschen och den digitalisering av hela världen som vi är mitt uppe i, säger vd Erik Syrén.

Läs mer:
Klyftigt namnbyte med sur eftersmak – elskoterilska drabbar affärssystemsbolag
Danmark logiskt kliv för Lundalogik