Svenskisländska Advania fortsätter att satsa nordiskt. Den här gången handlar det om att ta ett rejält kliv på den norska marknaden genom att köpa Itello, ett bolag som grundades 2007 och levererar produkter, mjukvara och tjänster till stora och medelstora kunder inom både offentlig och privat sektor. Verksamheten finns i Rygge, Stavanger, Bergen och Oslo. Samtliga 19 anställda kommer att följa med till Advania.

– Advania har en offensiv tillväxtstrategi, både naturligt och genom uppköp i Norden. Genom uppköpet av Itello blir vi betydligt större på den norska marknaden och det är otroligt spännande att Advania Norge nu blir ännu mer relevanta som partner för både befintliga och nya kunder, säger koncernchef Mikael Noaksson om det nya norska äventyret.

Advania uppger att förvärvet ger bolaget en betydande position på Norges it-infrastrukturmarknad när man under ett år går från en omsättning till 600 miljoner norska kronor. Det var i september 2018 som Advania gav sig in på den norska marknaden genom att anställa ett antal personer och sedan följa upp med att köpa Stepper. Genom köpet av Itello kommer man även jobba med kunder i offentliga sektorn.

– Vi har gjort en spännande resa så här långt i Itello, men nu ser vi fram emot att bli en del av en stor nordisk aktör. Tillsammans blir vi starkare, vilket gynnar både kunder och anställda. Vi får ett omfattande produktutbud och kan i ännu större utsträckning utmana de största aktörerna på den norska marknaden, säger Itellos vd Ole Anders Wilskow Jenssen om sin nya ägare.

Advanias Norge-vd Espen Hartz sager att bolaget planerar fler förvärv framöver.

– Itello är vårt andra uppköp på mindre än ett år och vi nöjer oss inte med det. Nu är vi både ett bemanningsföretag med konsultverksamhet inom affärssystem och en leverantör av infrastruktur med tjänster, program- och maskinvara. Med uppköpet av Itello kan vi ta oss an fler och större kunder. Prestations- och kompetenskulturen från ERP blir en central del av det företag vi håller på att skapa, säger han.

Läs också:
Nordenresan komplett – Advania köper in sig i Finland
Ny fajt mellan Advania och Dustin kring Polisens stora pc-upphandling