Vi har tidigare skrivit om hur Södermalm i Stockholm samlar allt fler bolag från det som brukar kallas det svenska spelundret. Men alla väljer inte att flytta dit. Spelutvecklaren King har istället valt att sitta inne i centrala Stockholm, på Sveavägen. Och nu när flyttlasset går för spelutvecklaren så är det längs samma gata så blir läget ännu mer centralt.

Det är Vasakronan som idag meddelar att King är hyresgäst i den nya projektfastigheten Sergelhuset, som beskrivs som ett stadsutvecklingsprojekt vilket innefattar tre byggnader på totalt 60 000 kvadratmeter längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

King kommer alltså vara kvar på Sveavägen, där man på det nya kontoret får utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11 500 kvadratmeter kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.

– Vi är glada att flytta in i ett toppmodernt kontor som är väl anpassat till våra behov när vi fortsätter att växa vår studio i Stockholm. Det nya kontoret kommer att spela en viktig roll när vi tar Candy Crush till nya höjder och skapar ännu fler magiska spelupplevelser till våra hundratals miljoner spelare runt om i världen, men även när vi utforskar och utvecklar nya spelkoncept. Vårt samarbete med Vasakronan och Cushman Wakefield har fungerat strålande hittills och vi ser fram emot det fortsatta arbetet inför flytten under hösten 2020, säger Kings utvecklingschef Tjodolf Sommestad.

Vasakronan presenterar i samma veva även en annan hyresgäst, Stureplansgruppen, som också ska etablera sig i Sergelprojektet, och dessutom kommer Vasakronans huvudkontor också att finnas i det nya bygget.

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Vasakronans vd Fredrik Wirdenius.

Läs också: 
Nästa kluster snart klart – här vill spel-Söder levla upp
Candy Crush-Kings galna siffror efter flytten till Googles moln