Det är inte bara allmän förvärvsfest i branschen just nu. Det startas även en hel del nya bolag, och nu är det dags att lära sig ännu ett namn, Logic IT. Det är ett bolag som kommer ha verksamhet i Östersund och Stockholm, och det är en hel del branschbekanta namn bakom satsningen. Två av de tidigare grundarna av Portal, Jonas Sundkvist och Fredrik Pürkner, ligger bakom satsningen. Dessutom finns Johan Magnusson, grundare av bostadsbolaget Panghus med.

Bolagets huvudfokus kommer att vara kommunikation, där man ska hjälpa till med hållbara it-lösningar och konsultation inom AV-lösningar. Och man har också rekryterat en vd till det nya bolaget, från Atea, som är det bolag som köpte Portal 2010. Det är Andreas Lönnmo, som också har ett förflutet på Portal, men som efter förvärvet varit nationell affärsområdeschef för mobilitet på Atea, som kliver in som vd och delägare.

Fredrik Pürkner har efter Portal varit vd på Infront IT-Partner, ett uppdrag han lämnade för ett drygt år sedan. Men nu är det alltså dags igen att starta nytt, och frågan är om det blir ett Portal 3.0?

– Rent bolagskulturmässigt är det väl det. Vi vill försöka vara en modern arbetsgivare som bygger moderna arbetsplatser så man kan jobba effektivt var man än är. Det viktiga är ju vad du gör, inte var du gör det, säger han och förklarar att Logic IT:s verksamhet kommer att kretsa kring kommunikation och de samarbetslösningar som finns på marknaden idag, där man vill vara en rådgivande part som guidar sina kunder rätt.

– Vi vill vara en partner som bygger lösningar kring det, oavsett om det handlar om Microsoft Teams eller någon annan av de samarbetslösningar som finns på marknaden. Vi vill hjälpa bolagen med att ha rätt infrastruktur för att kunna arbeta digitalt och hjälpa företagen att installera det på rätt sätt så att det funkar med den utrustning de har i sina konferensrum.

Logic IT räknar dock inte bara att jobba mot slutkunder, utan man siktar även på att vara partner med andra branschbolag, och ta en roll som JML hade innan bolaget köptes upp av Dustin. Där har man vid grundandet av bolaget ansett att det finns ett hål att fylla på marknaden.

– Vi vill fylla upp det och både leverera till slutkunder och partner. Det känns spännande att vi dels kan attrahera slutkunder, dels attrahera partner, så vi kan vara återförsäljarnas kompis också, säger Fredrik Pürkner.

Det finns även en fjärde gammal Portalare med på resan. Det är Leo Lindblad som numera är stationerad i Östersund, där bolagets andra kontor kommer att finnas.

– Han kommer starta upp en verksamhet där uppe och har fyra konsulter med sig. Hållbarhet är så klart ett hett område som driver på det här, att spara på resandet, men det handlar också om att man ska få ut mer av varje timme, säger Fredrik Pürkner, som konstaterar att det hittills har handlat om att få allt på plats innan verksamheten dras igång.

– Den 1 september går startskottet på riktigt när Andreas går in som vd.

Och Andreas Lönnmo säger så här om det uppdrag som väntar om några veckor:

– Efter att i några år konsumerat istället för att leverera it-tjänster så är jag än mer övertygad om att nutiden är digital. Rätt använd, så blir digitalisering och automation helt avgörande när vi tillsammans med våra kunder, partners och deras medarbetare möter framtidens utmaningar. Jag ser fram emot att utveckla och leverera hållbara it-lösningar med ett handplockat team i världsklass.

Läs också:
Dustin satsar stort på videokonferenser – här är nästa förvärv
Infront fortsätter bygget av Portal 2.0