Detta är en följd av Googles allt större oro för att åka på regulatoriska granskningar över hur de använder och delar med sig av data från Android-användare.

Det här uppger nyhetstjänsten Reuters.

Att den här tjänsten stängts ska ha mötts av besvikelse av operatörerna som använt dessa data som en del i beslutsfattandet om var de behöver utöka eller uppgradera sin täckning.

Även om de data som Google delade med sig av var anonyma så visar det här på hur nervöst företaget har blivit när det gäller att dra till sig uppmärksamhet när det gäller integritetsfrågor, skriver Reuters.

Tjänsten som gick under namnet Mobile Network Insights släpptes i mars 2017 och bestod i huvudsak av en karta som visade operatörernas signalstyrka och uppkopplingshastighet i ett specifikt område. Det var en gratistjänst till leverantörer och operatörer, som byggde på data från enheter som körde Googles mobiloperativsystem Android.

De data som användes var sådana som användarna själva valt att dela med sig av till Google, men det har inte gått att koppla någon information till en individuell användare.

Läs mer: Google får betala för olaglig insamling av data från wifi-nätverk