I maj blev det klart att Dicom, Zetup och stora delar av Office IT-Partner framöver ska verka under namnet Nordlo, och under förra veckan presenterade koncernen som vill profilera sig som branschens Ica sitt första förvärv.

Det är Blekingebolaget Netcomp som nu blir en del av Nordlo. Bolaget, som grundades 2000, har idag 27 anställda på de tre kontoren i Karlshamn, Karlskrona och Växjö och omsätter 54 miljoner kronor. Bolaget beskriver sin verksamhet med att man jobbar med ”långsiktiga kundrelationer genom lokal närvaro, hög servicegrad, effektiv drift och snabb support”.

Netcomps vd Magnus Söderberg blir nu istället vd för Nordlo i Blekinge- och Kalmarregionen medan nuvarande vd för Kalmar och Ronneby, Mikael Mårtensson, blir ställföreträdande vd. Med förvärvet växer Nordlo till strax över 600 medarbetare och kommer nu att ha kontor på 36 orter i Sverige och Norge.

– I valet av Nordlo som ägare har det vägt tungt att de verkar inom sme-segmentet och levererar moderna it-tjänster som fungerar för kunderna både i vardagen och i framtiden. Att få utgöra en del av en större koncern med en högkvalitativ erbjudandeportfölj och finansiella muskler, samtidigt som styrmodellen innebär lokala affärer och beslut, kommer att framtidssäkra vår regionala verksamhet, säger Magnus Söderberg om ägarbytet.

– Bolagens styrkor mappar väl in i varandra och kommer att gynna både befintliga och nya kunder. Därtill blir vi en så pass stor spelare så att vi kan locka till oss specialistkompetenser som annars rekryteras till storstadsregionerna, säger Nordlos koncernchef Fredrik Almén och avslutar med:

– Netcomp byter namn till Nordlo, som i och med sammanslagningen blir den ledande it-aktören i regionen. Vi kommer nu att kunna erbjuda hela vår bredd av tjänster för att hjälpa våra kunder att utvecklas och bli framgångsrika.

Läs också: Ihopslagna trion har fått ett namn – nu vill man bli branschens Ica