Efter 2020 kommer Microsoft att lägga ned supporten och sluta ta fram uppdateringar för Windows 7. Företagskunder kan dock köpa sig till förlängd support i ytterligare tre år, per dator, men med en dubblering av avgiften varje år, rapporterar ComputerWorld.

Intresset för att fortsätta använda Windows 7 bland företagen verkar dock inte avta. Nu meddelar Microsoft att de skänker ett års support av Windows 7 efter 2020, men bara till dem med de dyraste avtalen för Windows 10 och Office 365.

De som har så kallade E5-avtal, alltså Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5 eller Microsoft 365 E5 Security, kommer att få ett års support för Windows 7 på köpet om de köper det så kallade Windows 7 Extended Security Updates, ESU, som Microsoft tog fram i september 2018. Villkoret är att företagen har tecknat ett ESU-avtal för Windows 7 under innevarande år och att avtalet fortfarande är aktivt den sista december.

Microsofts support för Windows 7 upphör den 14 januari 2020, men kan alltså förlängas för varje år i högst tre år. Avgiften fördubblas varje år från 25 dollar per dator första året, och 200 dollar per dator det tredje året. Det är avgiften för det första året som Microsoft bjuder på för dem som uppfyller villkoren.

Läs också:
Windows 7 på väg mot döden – här är datumen att hålla koll på
Bekräftat: Windows 10 har gått om Windows 7