Vad jobbar morgondagens svenska teknikstjärnor inom för teknikområden? En hint om detta kan man få genom att titta på vilka bolag som inkubatorn Sting plockar upp i sina startup-program Sting Accelerate och Sting Incubate. Totalt får elva unga bolag chansen i något av programmen.

Fredrik Rosengren som är programansvarig för Sting Acceleration säger:

– I höstens batch finns flera bolag med nya lösningar inom bland annat delningsekonomin, hållbarhet, e-handel och fintech. Det är en stark grupp grundare som består av flera serieentreprenörer och många med djup branschkunskap från roller som till exempel produktchef på Kivra, investment banker på Nordea, vd på Ratos och Byggmax och marknadsförare på Arket och Spotify.

Här är de sju bolag som får plats i Accelerate:
Agilon. Företaget utvecklar en lösning som automatiskt kartlägger företagets affärsprocesser, identifierar flaskhalsar och avvikelser samt ger kvantifierade förbättringsförslag.

Ebbel. En tjänst som gör det enkelt att hitta det kreditkort som ger användare störst värde i form av bonuspoäng, cashback och försäkringar. Detta genom att analysera hur de spenderar sina pengar.

It’s Re:Leased. Utvecklar en tjänst som ska göra det möjligt att hyra de delar av garderoben som annars bara används ett fåtal gånger.

Panprices. En internationell prisjämförelsemotor. Ska enligt programförklaringen möjliggöra e-handel över landsgränser ”genom att eliminera den friktion konsumenter idag möter när de försöker e-handla från retailers utanför det egna landet”.

Ridesum. En mobilapp som fungerar som en digital träningsarena och samarbetsplattform, och kopplar ihop ryttare, tränare och experter.

Vinter Capital. Skapar transparenta och reglerade index som kan användas i finansiella produkter. Deras index är en länk mellan kryptovalutor och den traditionella finansbranschen.

xNomad. Kallar sig självt ett ”Airbnb för popup-butiksförsäljning”. Är en marknadsplats online för korttidsuthyrning av butikslokaler som ska göra processen enkel och smidig.

De här fyra bolagen går med i Sting Incubate:
Klimato är en app för restauranger som vill erbjuda ett klimatvänligt koncept. Användare ska kunna planera klimatvänliga måltider, märka rätter med deras koldioxidavtryck, ladda ner utvecklingsrapporter med förbättringsområden, och bli klimatneutrala genom att investera i klimatpositiva projekt.

Health Integrator. Ska erbjuda ”digitala vaccin” och ”skapa ett ekosystem av tjänster runt användaren genom att matcha deras hälsoprofil med marknadsplatsens erbjudanden i en skräddarsydd korg med tjänster och produkter”.

Nordic Forest Games. Utvecklar mobilspel som motiverar användaren att röra på sig.

Sencept utvecklar intelligenta radarsensorer för intelligenta system. Radardesignen är baserad på ny hårdvara och AI-baserad mjukvaruarkitektur som möjliggör högupplöst radarbildning i täta miljöer.

Läs mer:
It-jättarna de nya riskkapitalisterna – satsar miljarder i startups
Så jobbar Klarna för att behålla ”rebelltänket”