Det är Advania Sverige i samarbete med podden Fannys Förebilder som har hyrt Scalateatern där det blir livepodd under devisen Hur svårt kan det va?

Kvällens två delar, som kommer att släppas som poddavsnitt, består av en intervju med Microsofts vd Hélène Barnekow, och följs sedan av en diskussion där panelen utgörs av Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på IT&Telekomföretagen, Sogetis marknadschef Therese Sinter, Advanias vd Tomas Wanselius samt Dells vd Stefan Alariksson.

Här kan du lyssna på podden

Pandeldebatten kommer att modereras av Michaela Berg, som jobbar med hr på Advania, och är en av initiativtagarna till eventet.

– Tanken med eventet är att enas inom branschen för att tillsammans kunna skapa långsiktiga och hållbara resultat där vi hjälper varandra och kopierar varandras framgångar för att tillsammans skapa jämställdhet och därmed affärsnytta, säger hon.

Fanny Widman, som driver podden, är förväntansfull och ser Hélène Barnekow som en bra och intressant gäst att intervjua. Att Microsoft-vd:n har varit med i podden förut ser hon bara som en garanti på att det kommer att bli bra.

Vad ska ni prata om?
– Oj, vad ska vi inte prata om? Vi kommer prata om hur vi får in fler kvinnor i ledande positioner utifrån kvällens tema ”Hur svårt kan det va” utifrån henne och hennes erfarenheter. Hon har lyckats med det på så många ställen. Det kommer att handla om ledarskap, och hur vi kan identifiera en machokultur, och istället skapa en inkluderande kultur, och även hur vi får män att identifiera en machokultur och hur man kan tackla det som man, säger Fanny Widman.

Efter paneldiskussionen kommer det dessutom att bli frågestund med Fanny Widman och Hélène Barnekow, där den sistnämnda även kommer att sälja sin bok Re.start, som hon skrivit med Nina Pettersson och som handlar om hur man driver förändring i stora organisationer.

Arrangörerna räknar med fullsatt på Scalateatern, vilket innebär ungefär 540 personer.

Är det bara branschfolk som kommer?
– Det är så klart mycket branschfolk, men vi har inte helt kunnat sortera ut exakt var alla kommer ifrån.

Hur ser könsfördelningen ut i publiken?
– Det är mycket kvinnor men vi har även lyckats få dit många män och det är viktigt. Det är inte bara vi kvinnor som ska driva jämställdheten utan vi måste driva det tillsammans. Ska vi lyckas förändra kulturen måste vi nå ut med det här budskapet till männen också.

Vad hoppas du publiken tar med sig, vad är det bästa tänkbara utfallet av kvällen?
– Att folk går därifrån och har en idé om hur vi tillsammans kan driva jämställdhetsfrågor. Både som konkurrenter och som män och kvinnor, hur vi kan göra det ihop i hela it-branschen.

Läs också: Varningslamporna fortsätter blinka rött – kompetensbristen plågar branschen