Evimeria jobbar med webbaserade journalsystem för hälso- och sjukvården i Norden. Visolits uppdrag blir att flytta e-hälsobolagets befintliga plattform in i molnet, vilket i det här fallet innebär Microsoft Azure Stack. Det nya avtalet innefattar även en rad tjänster som säker backup och användarsupport och beräknas vara värt cirka 1 miljon kronor om året.

– Som ett bolag i kraftig tillväxt ser vi ett tydligt behov av en framtidssäkrad, smidig och dynamisk driftmiljö som kan skalas upp och förändras i takt med vår utveckling. Valet att övergå till molndrift optimerar våra förutsättningar och vårt arbete på en ständigt föränderlig spelplan. Att vår data förvaras i Sverige innebär också en trygghet för oss och våra kunder, säger Evimerias vd Dennis Höjer och fortsätter:

– Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Visolit kring vår befintliga drift. Därför var det ett enkelt beslut att gå vidare med dem även som leverantör av molntjänster.

– Evimeria är i framkant när det gäller molnbaserade tjänster, och är högst troligen den första leverantören av journalsystem som väljer att lägga hela sin verksamhet i molnet. Vi gläder oss åt att vårt etablerade samarbete har lett fram till detta stora steg, säger Visolits vd Johan Magnusson.

Läs också: Köpfest utan hejd – Visolit uppe i tio med ny trio