E-handlaren Sportamore har valt att ta in ett nytt affärssystem för att fortsätta växa och bygga en effektiv organisation. Automatisering, uppföljning och ett användarvänligt system var några av de krav bolaget hade. Och valet föll på Unit4, som nu ska leverera tre nya lösningar, för vilka implementeringen drar igång nu under september.

Det handlar om lösningen för ekonomi- och löneadministrationslösningarna i Unit4 Business World samt Prevero som CPM-verktyg för uppföljning av utfall, budget och prognoser.

– Det är jätteroligt att Sportamore gillade vårt förslag och vi ser fram emot ett långt samarbete. Våra lösningars fokus ligger på automatisering, mobilitet och effektivitet. Systemet ska vara användarvänligt, flödena enkla att administrera och förändra i takt med expansion och förändringar i dagens snabba utveckling. Genom att erbjuda ett integrerat system så ger vi Sportamore en version av verkligheten, säger Stefan Löfgren, säljchef på Unit4.

– Vi är nöjda med Unit4:s lösningsinriktade svar och vi tror verkligen att det finns en stor fördel att samla de olika affärssystemslösningarna i en integrerad lösning från en leverantör. På så sätt fungerar systemen mer sömlöst och vi slipper tänka på att integrera lösningar efter hand, vilket också blir mer kostnadseffektivt i längden, säger Sabina Lerne, finanschef på Sportamore.

Läs också: Unit4:s nya vd sågar rpa-företagen – ”ett plåster på dåliga affärssystem”