I en patentansökan som publicerades förra veckan visar Google hur de tittar på hur artificiell intelligens kan användas för att upptäcka onormalt beteende hos spädbarn. Det skriver amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Google håller på att utveckla teknik som kan spåra ett barns ögon, rörelser och ljud genom att använda ”intelligent” ljud och video. Om beteendet verkar onormalt så ska det molnbaserade systemet underrätta föräldrarna i en app i deras enheter.

Det kan handla om att barnet känner obehag på grund av att det är för varmt eller kallt.
Både Google och Amazon har sedan tidigare bäddat in sina röstassistenter i smarta babylarm, vilket ska förse nyblivna föräldrar som vuxit upp med smartphones med nya sätt att se till och höra sina barn när de sover. Nu verkar det som om Google är på väg att lägga in allt mer ai-funktioner i det här.

Just nu är det här bara en applikation, och Google utvecklar hundratals eller tusentals sådana varje år utan att det resulterar i produkter som kommer ut på marknaden. Men detta patent går rakt in på två områden där Google visat stort intresse, nämligen smarta hemmet och teknik för små barn (ett systerföretag till Google har till exempel tillsammans med Pampers utvecklat ett system för ”smarta” blöjor, som med hjälp av sensorer ska kunna upptäcka fukt), skriver CNBC.

Läs mer: Google lanserar AI-kundtjänst åt småföretag