Interxion är numera utsedd till colocation-partner i Nvidia DGX-Ready Data Centre-program. Det innebär att man är en av de första partnerbolag i Europa som får denna certifiering. Partnerskapet gäller alla de elva länder Interxion är representerat i, inklusive bolagets datacentercampus i Akalla i Stockholm.

Enligt Nvidia är bolagets DGX Systems den första lösningen som är byggd för de krav som företag som använder och investerar i AI har. Systemet erbjuder skalbar AI-infrastruktur med hög prestanda och produktivitet för datavetare, utvecklare och forskare.

– Från att vara en vision är nu implementering av AI en grundbult i många svenska organisationers affärsstrategier och vi ser en stor efterfrågan på våra lösningar och tjänster från många olika typer av företag. Partnerskapet med Interxion är en viktig del i att erbjuda våra kunder ett digitalt ekosystem runt AI som lever upp till de höga kapacitets- och tillgänglighetskrav som AI ställer på moderna datacenter, säger Fredric Wall, säljchef för Enterprise på Nvidia.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration!

För Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion, betyder det mycket att nu kunna erbjuda de nya AI-tjänsterna till sina svenska kunder.

– AI och investeringar inom området ökar kraftigt på den svenska marknaden. Samtidigt ställer AI höga krav på datacentret i form av uppkoppling, kraftförsörjning och kyla och många bolag saknar den kapaciteten som krävs, säger han och välkomnar sin nya partner med öppna armar.

– Vi är mycket glada över detta samarbete med Nvidia och tillsammans med dem kan vi nu ge svenska organisationer tillgång till den datacentermiljö de behöver för att dra full nytta av AI.

Läs också:
Nischbolagen som vill gräva guld på datacenterboomen
Nvidia släpper tung processor för servrar med AI i fokus