Det är Malmöbaserade IIOX, som har en molnbaserad och företagsanpassad IoT-plattform som framför allt riktar sig mot kunder inom energi- och industrisektorn, som har valt att hoppa på Orange Business Services molntjänst Flexible Engine, vilken ska hjälpa IIOX att expandera globalt.

IIOX har tidigare varit kund hos Basefarm, men efter Oranges förvärv öppnade sig nya möjligheter, inte minst när det gäller global täckning och det var det man tog man fasta på när det nya avtalet skulle skrivas på.

För IIOX var det viktigt att ha en modell som undviker inlåsningar och där man som kund bara betalar för den data man använder. Det nya projektet kommer att börja i Europa, men det finns planer på att ta det vidare till fler regioner. Medan Basefarm kommer att hantera kunden lokalt i Norden, kommer Orange Business Services erbjuda stöd i andra länder.

– Förvärvet av Basefarm är mycket viktigt för Orange i Norden. Basefarm ger oss bättre förmågor lokalt med en mängd kunskap och erfarenhet, samtidigt som Basefarms kunder, såsom IIOX, kan utnyttja Oranges breda utbud av globala tjänster för att stötta sin expansion, säger Simon Ranyard, nordisk chef på Orange Business Services om affären och hoppas på fler liknande affärer längre fram.

– Vi är övertygade om att kombinationen av Basefarms starka lokala närvaro och resurser, tillsammans med Orange globala kapacitet erbjuder våra nordiska kunder en unik möjlighet.

Läs också: Därför är Basefarm Oranges nordiska sockerbit