Kinas motsvarighet till Jeff Bezos – Jack Ma som grundat Alibaba – lämnar nu bolaget. På samma sätt som många andra av dagens digitala jättar började resan i en liten lägenhet.

Mångmiljardären lämnade igår över vd-jobbet till Daniel Zhang. Men han passade på att göra det med buller och brak, rapporterar Reuters.

Han framträdde som en rockstjärna – med passande peruk och gitarr – på en arena med plats för 80 000 personer. Även hans efterträdare framträdde i rockstjärneutstyrsel.

Alibaba är i dag Asiens högst värderade bolag med över 100 000 anställda och ett börsvärde på 460 miljarder dollar. I dag ägnar sig företaget inte bara åt e-handel utan också sådant som finansiella tjänster, molntjänster och AI och är ett av de fem bolag som analysbolaget Gartner kallar digitala drakar.

I sitt avsked sa Jack Ma att han hoppas att Alibaba ska ta mer ansvar för att skapa ett gott samhälle.

– Det är inte enkelt att vara ett starkt företag, men det är ännu svårare att vara ett gott företag. Ett starkt företag bestäms av sin kommersiella förmåga medan ett gott företag är ansvarsfullt och snällt, sa han till publiken.

Läs också:
Se upp för de digitala drakarna – de kan förändra hela din bransch
Alibaba-grundaren: 2047 kommer vi bara att jobba 16 timmar i veckan