Kommunen strax söder om Stockholm har under vintern och våren jobbat med att upphandla ett nytt affärssystem. Det slutgiltiga valet blev Unit4 Business World, som kommer att användas av kommunen för mer transparens, ekonomisk förvaltning och effektivisering av administrativa processer.

– Efter en noggrann upphandlingsprocess där valet föll på Unit4 är vi i Nynäshamns kommun glada med att vara igång med införandet. Vi har stort förtroende för Unit4 och är säkra på att deras system Business World kommer effektivisera våra ekonomiprocesser. Ett bra ekonomisystem är en förutsättning för god kontroll över kommunens ekonomi och det är vi skyldiga att ha mot våra medborgare och gällande lagstiftning, säger Dan Olén, ekonomichef på Nynäshamns kommun.

Införandet förväntas pågå under hösten och mjukvaran kommer att levereras som en molntjänst, och Unit4 är glada att välkomna ännu en av landets kommuner.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att hjälpa Nynäshamns kommun att effektivera deras organisation. På Unit4 har vi god erfarenhet av att stötta kommuners utveckling genom effektiva lösningar och affärssystem, och med en effektivisering av hanteringsprocesser kring affärer och finansiering sparar verksamheten både tid och pengar, säger Katarina Gunnarsson vd på Unit4 Sverige.

Läs också: Unit4:s nya vd sågar rpa-företagen – ”ett plåster på dåliga affärssystem”