Beskedet kommer samtidigt som Oracle släpper sin rapport för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår – och där de inte svarade upp mot analytikernas förväntningar på omsättningen. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Mark Hurd är en av Oracles två toppchefer med vd-titel. Den andra är Safra Catz. Under deras ledning håller Oracle på att genomgå en transformation till ett molnbolag.

Under hans frånvaro kommer Hurds ansvarsområden att täckas upp av Catz tillsammans med tekniske chefen och grundare Larry Ellison.

Oracle vill dock inte ge fler detaljer om Mark Hurds hälsotillstånd, eller svara på frågan om hur länge han ska vara borta.

När Oracle rapporterade för sitt senaste kvartal så hade de en omsättning på 9,22 miljarder dollar, vilket var lägre än analytikernas förväntningar som låg på 9,29 miljarder.

Det här visar att det är kämpigt att konkurrera med de stora molnjättarna Amazon Web Services och Microsoft. Oracle tappade vad gäller vinsten till 2,14 miljarder dollar, från 2,27 miljarder motsvarande period året före.

Läs mer: Oracle-grundarens Tesla-smäll – aktien har rasat sedan miljardköpet