Omsorgsföretaget Ambea har gjort en upphandling av ett rikstäckande nätverk med cirka 450 adresser. Valet föll på Tele2 som nu tecknat ett avtal som löper över tre år. Enligt Ambea är det ett sätt att förenkla expansionsambitionerna och inte minst öka flexibiliteten när nya verksamheter ska etableras.

Tidigare har Ambea arbetat med flera olika accesstekniker och leverantörer, men har nu valt att samla sina verksamheter i ett och samma rikstäckande nätverk. Det wan-nätverk som Tele2 ska leverera funkar som Network as a Service, NaaS, och det innebär att det är möjligt att över tid addera nätverkstjänster.

– För oss är det viktigt med en lösning som säkerställer en jämn och hög kvalitet och som dessutom är skalbar och flexibel, säger Daniel Warnholtz, finanschef på Ambea

– I vårt digitala samhälle klarar få organisationer av att bedriva verksamhet i denna skala utan ett fungerande it-stöd. I nätverket får Ambea säker tillgång till viktig och konfidentiell information för att kunna ta hand om sina omsorgstagare och medarbetare på ett smidigt och säkert sätt. Vi på Tele2 är väldigt glada att Ambea har givit oss det här förtroendet, säger Henry Nilsson, försäljningsdirektör på Tele2 Företag.

Läs också: Nu börjar Tele2 med företagsbredband i Com Hems nät